Рівненський Інститут Київського університету права

Головна >> Про нас >> Новини >> Бібліотека РІ КУП НАНУ взяла участь у заході до Національного тижня читання
Бібліотека РІ КУП НАНУ взяла участь у заході до Національного тижня читання
    У 2021 році на Рівненщині стартувала Обласна цільова соціальна програма національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 рр., затверджена Рівненською обласною радою.
   У межах Програми для Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, Рівненської обласної бібліотеки для дітей, Рівненської обласної бібліотеки для молоді придбано понад 600 примірників наукових, краєзнавчих, культурно-мистецьких видань та художніх творів.
     Зважаючи на тривалу співпрацю РІ КУП з цими книгозбірнями, студенти нашого вузу оперативно отримують інформацію про нові надходження до них та мають змогу користуватися їх фондами. Тому, коли 16 грудня 2021 року в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці  відбулася презентація та огляд національно-патріотичних видань, на цей захід було запрошено і представників Рівненського інституту. До слова, проходив він у рамках Національного тижня читання (13 – 19 грудня 2021 р.), запровадженого в Україні вперше під егідою Українського інституту книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики.
 1.jpg  _1.jpg  1640008030877.jpg

    Відкрив зустріч голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, який, окрім привітань та інформування про історію впровадження Програми, запропонував обов’язково прочитати деякі книги: «Вважаю, що «Чорний ворон» Василя Шкляра перевернув свідомість багатьох українців, не лише відкриваючи для них нашу історію, а й спонукаючи захищати свій край. Книга «Московство» Павла Штепи пояснює, чому ми генетично та антропологічно відрізняємося від нашого північного сусіда. І зрозуміти його психологію важливо для того, аби усвідомлювати, з ким воюємо останню тисячу років. Варто прочитати й «Перспективи української революції» Степана Бандери. Тут будь-які анотації зайві, адже твір автора, чиїм іменем і через багато десятиліть називають українців, обов’язковий» - зазначив голова обласної ради.
    Долучилися  до заходу й голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань  гуманітарної політики Алла Черній, заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради – керівника секретаріату Рівненської обласної ради Сергій Гаврилюк, секретар постійної комісії Рівненської обласної ради з економічних питань та комунальної власності Андрій Сорока, голова Рівненського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Катерина Сичик, голова Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Іван Вєтров. У презентації взяли участь фахівці обласних закладів культури, науковці, історики, жителі області.
    Під час зустрічі історики Національного університету «Острозька академія» презентували навчальний посібник «Наш край: історія Волині від найдавніших часів до другої половини ХХ століття» (за редакцією Володимира Марчука).
     Приємним є те, що бібліотека Рівненського інституту Київського університету права,  як багаторічний та випробуваний партнер РОУНБ отримала в подарунок це видання, аби студенти та педагогічні працівники вузу могли грунтовніше познайомитись з історичним минулим нашого краю. Поглибленому вивченню матеріалу сприятимуть подані мапи та таблиці.
    Завідувач бібліотеки РІ КУП НАНУ О.П.Сіончук щиро подякувала за підтримку у комплектуванні фонду та запевнила організаторів заходу в інформуванні студентів та працівників інституту про цей навчальний посібник.

 

Контакти

Поштова адреса:
33028, м. Рівне, вул. Короленка, 5
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
Директор:(0362) 62-05-89
Приймальна комісія:
 067-360-89-95
  Навчальна частина: (0362) 62-04-48
Загальний відділ: (0362) 62-04-62